ANTIGONE

ANTIGONE

Kære Antigone, på græsk betyder dit navn noget i retning af imod fødsel eller i stedet for at blive født. Hvad findes der i stedet for at blive født? Det er ikke at jeg vil forstå alting, eller overhoved forstå noget, jeg vil forstå noget nyt. Åh du overdriver altid, plejede min far at sige, han kalder kvinden den uendelige ironi i samfundet – hvor alvorligt kan vi tage dig? Er du Antigone fanget mellem to former for død, som nogen beskriver det. Eller er du en parodi på Kreons lov og Kreons sprog? – i dig finder jeg en anledning til at finde et nyt sted for mennesket. For mange lyder du forudsigeligt nok som en terrorist. Mit problem er at få dig og dit problem formidlet. Et af mine tidligste minder er hvor jeg river tapetet af min væg, ikke af fjendskab, men fordi det så ud som om der måtte være noget fascinerende bagved.

Kære Antigone du inspirerer til en tilstand af stilhed, du vil have os til at lytte til lyden af hvad der sker, når alt fratages en. Åh søster og datter af Ødipus, hvem kan være neutral når de beskæftiger sig med dig, der var aldrig ingenting, vi var allerede ængstelige for dig. Måske kender du det digt som starter med: Jeg mister mine skrig? Kære Antigone jeg tager det som min opgave at forbyde at du nogensinde skal miste dine skrig.

“En kvinde er en prinsesse, er en søster, er en oprører, er ens elskede – de kalder hende Antigone”

“Antigone bruger ordet som sit sværd, hun er kommet for at sige nej og for at dø.”

 

OM ANTIGONE

Antigone er en laboratorievisning, en undersøgelse, en proces og et værk skabt af andetårsstuderende instruktør Astrid Lindhardt & scenograf Sigrid Andreasson.

I samarbejde med de afgangsstuderende skuespillere August Issac Carter, Carla Eleonora Feigenberg, Sofia Cukic og Tobias Leander.

Under vejledning af Erik Holmström, Johan Kjølkær og Thomas Hwan.

Teksten er bearbejdet af dramaturg Rikke Frigast og instruktør Astrid Lindhardt og er en sammensætning af Sofokles Jean Anouilh og Anne Carsons tekster.

Forestillingsleder Emilie Thit Stilling Netteberg Produktionsleder Marie Kirkfeldt Ankersen

Lysdesign Jeppe Lawaetz Lyddesign Todd Safaraz Byg Jon Gelting Skræddersal Pia Elgaard Petersen Sannie Østerby Karoline Henriksen Skræddersal Ghita Ohmann Pia Petersen

Undervisere Naja Fribert Anders Sylvest Charlotte Munksø Inger Eilersen Runar Hodne Ditlev Brinth Dorthe Koch Barbara Wilson Julie Carlsen Rikke Juellund Kitt Maiken Mortensen Pernille Plantener Nanna-Karina Schleimann Andreas Liebmann Barbara Wilson Frank Bech Mikkel Flyvholm Christiane Mossin